Alpha-kurs

Varmt välkommen att gå en ALPHA-kurs efter sommaren. Sedan start har minst 30 miljoner människor gått en Alphakurs och materialet är översatt till 120 språk.

Här kan du läsa mer om Alpha : https://alphasverige.se/alpha/ och se en trailer

Vi börjar med en prova-på-kväll den 11 sep kl 18:00

Alpha-kursen är en grundkurs, särskild utformad för dig som inte är kyrkvan men nyfiken på ”Vad ex bön handlar om”, ”Vem Jesus är” och på de existensiella andliga frågorna

Varje tillfälle i Alpha innehåller dessa tre delar:

  1. GEMENSKAP: Alpha handlar inte bara om lyssnade och lärande utan även om gemenskap, om ett enkelt men viktigt delande av livet. Det sker i form av att få slå sig ner vid dukat bord till en inledande måltid. Alpha är en chans att lära känna nya vänner.
  2. FÖREDRAG: Föredragen är utformade för att engagera alla deltagarna och inspirera till samtal. Cirka 25-30 minuter, i form av filmavsnitt kring stora frågor: ”Vem är Jesus?”, ”hör Gud bön” och ”Vad är egentligen meningen med livet?” (Alpha är en grundkurs i kristen tro, en chans att få kristen tro förklarad ifrån kyrkans perspektiv och få samtala:
  3. SAMTALET: Sist kommer den förmodligen viktigaste delen av Alpha: chansen att få dela tankar och idéer om dagens ämne och tillsammans med andra samtala kring det i en liten grupp. Det finns ingenting man inte får säga, allt är tillåtet. Alpha handlar om att få lyssna till andra och bidra – om man så vill – med sitt eget perspektiv i en ärlig, vänlig och öppen miljö. (Alpha är en chans att uttrycka både sitt tvivel och sin tro)

kostnad: Kursen är en studiecirkel i samarrr med Bilda. Kursen är gratis, inkl studiematerial. Endast en liten slant för middagen (inkl kaffe & kaka) tas upp. 40 kr/pers

(Vårt mål är minst en kurs per termin)