Scout

Vi är en del av Equmeniascout.
Förutom denna sida har vi en blogg på http://scout-skea.blogspot.se

Vatten 2015, på Björnkälen

Medlemskap

Nya scouter är alltid välkomna men helst i början av terminerna. Det är helt okej att ”prova på” ett par gånger men efter tre gånger börjar vi räkna dig som medlem och saknar dig om du inte kommer (så meddela gärna frånvaro).

Medlemsavgift är 100 kronor per termin, inkluderar bl.a. försäkring. Betalas till Equmenia Skellefteå Swish 123-528 98 22 (Ange”scout”+ namn och termin). Till exempel ”Medlem Scout Anders Brunnegård HT2021”.

Scoutskjortor tycker vi att det är roligt om alla har, men det är inget måste! Kan köpas av ledarna, 200 kr inkl halsduk och sölja, några brukar vi ha ”hemma”, annars beställer vi från Scouternas webbshop. Märken till skjortan får man vid invigning eller märkesutdelning. Hur märken ska sitta på skjortan kan man se på denna bild.

Hajker

Hajk innebär oftast en enklare övernattnig. Vi brukar ha en vårhajk och en hösthajk med övernattning i patrulltält.

På vintern brukar vi ha ”Vinternatta” på SMU-Stugan då scouten kan välja på att sova inne eller ute. I ett patrulltält med vedkamin klarar man flera minusgrader. De större scouterna turas om att sitta eldvakt och ofta eldas kaminen glödhet!

Scoutläger

Scoutläger är ju det som gör Scouting till scouting!!

Lägren varierar i plats och storlek från år till år. I bland är det bara vår kår och kanske någon kår till. Nästa år kan det vara distriktsläger. Har du en äldre scout kan det finnas möjlighet att fara på riksläger.

Små läger kan vara 3-5 dagar, större läger 4-10 dagar.

Sommaren 2024 blir det rikslägret Större

Sommaren 2023 var vi på regionlägret Trädet.

Sommrarna 2015 & 2016 var Equmenia Nord (vår region) på ett läger med Salt Scout Västerbotten på lägergården  Björnkälen utanför Botsmark.

Sommaren 2014 var vi på ett storläger i kommunen. Salt Scout hade sitt nationella scoutläger Patrullriks i Skellefteåbyn Gärdsmark. Vi från Equmeniascout var också välkomna.

Sommaren 2013 blev det Equmenias riksscoutläger Trampolin i Västergötland. Målgruppen var Upptäckarscouter och äldre, det vill säga från cirka 10 år och uppåt.

Sommaren 2012 hette distriktslägret Glöd 2012