Grupper

Bibel & samtalsgrupper:

Varje termin möts grupper (varje vecka), en trappa ner i kyrkans cafélokal För att se närmare på och få samtala kring bibelns böcker och texter och dela livet tillsammans.

Måndagar kl 18-ca 19:30 ses ”MÅNDAGSGRUPPEN”, en bibelstudiegrupp som leds av Krister Burström. Just nu studerar vi Uppenbarelseboken. Vid intresse kontakta Mari Burström 073 841 29 36. Du är varmt välkommen att komma med

Tisdagar kl 13-15:00 (just nu har den pausat – ny start 2024) Bibelsamtalsgrupp på dagtid som också möts i kyrkan. Clarie Drugge håller i denna grupp. Välkommen med.

Torsdagar ”MIN Bibel” (församlingens lilla bibelskola). Vi kommer studera o samtala kring både Gamla testamentet och Matteusevangeliet. Det finns två tider att välja mellan:

13:00-15:00 läser vi och samtalar kring Matteusevangeliet

18:00-20:00 blir det olika nedslag i Gamla testamentets berättelser

Mer information fås av Elisabeth Strand 070 516 06 34. Möjligheten finns att vara med antingen dagtid kl 13:00 eller kvällstid kl 18:00.

Alla våra studiecirklar och kurser bedriver vi i samarbete med studieförbundet BILDA

Hemgrupper:

En hemgrupp träffas i någons hem (eller varandras hem) och fungerar som ett forum där just dina frågor får komma fram på ett personligt sätt. En avslappnad grupp, där tillfälle ges till att utveckla sin Gudsrelation, upptäcka och växa i sin gåvor och dela livet med andra.

Varje grupp är unik och kan ha olika inriktningar, men möjligheten att personligt dela livet, gemensam bön, bibelläsning och fika är vanliga inslag. 

Är du intresserad av att vara med i en bibel eller hemgrupp som träffas för att dela livet – kontakta Helena (070-3053412)

Alpha i Rosa Kyrkan:

Onsdag 10 januari kl 18:00 startar våren Alpha – kurs!

Första kvällen är en ”prova-på-kväll” där du får veta mer om kursen. Vi börjar med en lättare middag, som alla bjuds på. Meddela gärna om du funderar på att komma (Helena Marksén 070-305 34 12)

Alpha är en chans att utforska de stora frågorna i livet. Det är en grundkurs i kristen tro, särskilt utformad för dig som inte är kyrkvan.

Vi ses mellan 18:00-20:30

Här kan du läsa mer om Alpha : https://alphasverige.se/alpha/ och se en trailer)

Varje tillfälle i Alpha innehåller dessa tre delar:

  1. GEMENSKAP: Alpha handlar inte bara om lyssnade och lärande utan även om gemenskap, om ett enkelt men viktigt delande av livet. Det sker i form av att få slå sig ner vid dukat bord till en inledande måltid. Alpha är en chans att lära känna nya vänner. (Priset för maten är ca 40 kr/pers)
  2. FÖREDRAG: Föredragen är utformade för att engagera alla deltagarna och inspirera till samtal. Cirka 25-30 minuter, i form av filmavsnitt kring stora frågor: Vem är Jesus? Hör Gud bön? Vad är egentligen meningen med livet? (Alpha är en chans att få kristen tro förklarad ifrån kyrkans perspektiv)
  3. SAMTAL: Sist kommer den förmodligen vikigaste delen av Alpha: chansen att få dela tankar och idéer om dagens ämne och tillsammans med andra samtala kring det i en liten grupp. Det finns ingenting man inte får säga, allt är tillåtet. Alpha handlar om att få lyssna till andra och bidra – om man så vill – med sitt eget perspektiv i en ärlig, vänlig och öppen miljö. (Alpha är en chans att uttrycka både sitt tvivel och sin tro)

VARMT VÄLKOMMEN att testa Alpha!