TRAPPA NER (CAFÉ)

På fredagskvällar är cafélokalen på nedervåningen.

Öppet 18:30-ca 21:00 (det är drop in). Det finns oftast möjligheten att stanna kvar längre.

Varmt välkommen alla som vill! (Det är öppet för alla åldrar).

En trappa ner (ingång direkt från gågatan rakt ner i cafélokalen eller den vanliga entrén in i kyrkan eller baksidan där det finns handikappentré).

Vi har öppet VARJE fredagskväll fram till sista maj.

Vissa kvällar har vi ett TEMA. Se datum och vårens teman längre ner

FIKA: Ta en fika och ”trappa ner” en stund. Pris 20 kr för dryck + kaka. Finns även toast för 20 kr/st.

Livemusik: Vissa kvällar kommer det bjudas på livemusik eller ett musikquiz.

Ett datum som redan är klart är den 10 maj. Då kommer Hilda Rask & Emmy Lindmark och Simon Bergvall. Det kommer bli så bra!

Prel musikcafé även den 24 maj.

Sällskapsspel finns alltid att låna (både för barn och vuxna)

(Har man mindre barn finns ett lekrum)

KREATIVA HÖRNAN (i samarbete med studieförbundet BILDA)

En möjlighet att testa på ett hantverk (för dem som vill) Kostnadsfri aktivitet.

Många kvällar kommer det erbjudas en ”kreativ hörna” i ett hörn av caféet. Den finns för dem som det kliar i fingrarna på (exempel: att få göra ljuslyktor av lufttorkad lera, armbandshantverk, experimentiell akvarell, mm)

DATUM UNDER VÅREN 2024

1 mars Kreativa hörnan: ”Lufttorkande lera”

8 mars –

15 mars: Kreativa hörnan: Porslins- och äggmålning

22 mars –

29 mars: Tema: Påsk. (Påskandakt kl 18:00 och kreativa tankvärda stationer och konstverk framställda en våning upp under hela kvällen)

5 april: Tema: Makrame – armband

12 april

19 april

26 april: Tema ”Humor” (Kreativa hörnan: matkonst/foodart) + Öppen scen för den som vill att dela med sig av något roligt.

10 maj Musikcafé med Hilda Rask, Emma Lindmark och Simon Bergvall (samarr med Bilda). Fritt inträde

24 maj (kom gärna med egna idéer/förslag)

31 maj Kreativa hörnan: Makrame

Stillhet, bön och eftertanke. Vår kyrksal på övervåningen står alltid öppen. En möjlighet för den som vill kika in där eller dra sig undan en stund för stillhet eller bön.

Stationer finns framställda i kyrkorummet: Ex. ljusbäraren där man kan tända ett ljus för någon, veckans eftertanke, bönekorgen, och möjligheten att skriva ett böneämne i böneboken

(Vi ber för de böneämnena under veckan på lunchbönerna)