LÅNGFREDAGEN

I kväll står kyrkan öppen hela kvällen.

Kl 18:00 En stilla andakt där vi får stanna upp vid olika bilder och texter och minnas det som hände just denna dag. Hur Jesus, helt oskyldig, döms till döden plågas och lider och går till korset – för vår skull. Sara Norén sjunger för oss.

Han var föraktad och övergiven av människor, en smärtornas man och förtrogen med lidande, lik en som man skyler ansiktet för, så föraktad att vi räknade honom för intet. Men det var våra sjukdomar han bar, våra smärtor tog han på sig, medan vi höll honom för att vara hemsökt, slagen av Gud och pinad. Han var genomborrad för våra överträdelsers skull, slagen för våra missgärningars skull. Straffet var lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade. Vi gick alla vilse som får, var och en gick sin egen väg, men all vår skuld lade Herren på honom. (Jesaja kap 53:3-6)

18:30 och framåt står café ”Trappa ner” öppet, en trappa ner, där vi får trappa ner en stund. (Drop in) Fika & gemenskap. Sally bakar minipizzor just denna kväll.

(Kyrksalen på övervåningen står öppen hela kvällen för den som vill att stanna upp i bön & eftertanke och olika stationer står framställda, bilder, tavlor, symbolbord etc)

21:00 Om intresse finns så kommer filmen ”The Passion of Christ” visas.

Det blir en lång fredag. A good friday