PÅSKDAGEN – JESUS KRISTUS HAR UPPSTÅTT

Söndag 11:00 Varmt välkommen på årets mest betydelsefulla dag. Den dag då vi firar att Jesus uppstod och besegrade döden och ”bevisades vara Guds son, alltifrån uppståndelsen från det döda”(Romarbrevet 1:4)

Helena Marksén kommer predika om trovärdigheten bakom detta och varför det är så underbart och stort att Jesus Kristus, som var död, åter blev levande.

En påskkör i ledning av Siv Karbin (med texter och musik av Siv & Monica Lindberg) sjunger under gudstjänsten. Elisabeth Strand är mötesledare.

Barnen får vara med om en egen påsksamling tillsammans med Lina Lindén.

Efteråt samlas vi och fikar tillsammans.

1 Korintherbrevet 15:14-20….om Kristus inte har uppstått, ja, då är vår förkunnelse tom, och tom är också er tro. Och då visar det sig att vi har vittnat falskt om Gud, eftersom vi har vittnat om Gud att han har uppväckt Kristus, som han ju inte kan ha uppväckt om det är sant att de döda inte uppstår. Ty om inga döda uppstår har heller inte Kristus uppstått. Men om Kristus inte har uppstått, då är er tro meningslös, och ni är ännu kvar i era synder. Då är också de som har avlidit i tron på Kristus förlorade. Gäller vårt hopp till Kristus bara detta livet, då är vi de mest ömkansvärda bland människor. Men nu har Kristus uppstått från de döda, som den förste av de avlidna.