Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
Återkommande evenemang: Återkommande evenemang: Bön och samtal
30 apr 12:00 - 13:00

Bön och samtal

Bön

Vi tror att Gud vill ha en relation med alla människor och att han älskar när vi söker honom. Vi tror också att han möter oss på ett personligt sätt när vi ber  och att det finns kraft i bön.

Kyrksalen står öppen mån-tors 12-13 (om inte annat anges på hemsidan) för den som vill komma in en stund (det är drop in). Det går bra att bara komma in en kort stund eller stanna hela timmen. Vi är alltid 2 personer från kyrkan som finns där och vill möta just dig. Kanske att du vill dela ett böneämne eller tända ett ljus. Kanske önskar att någon ber för dig. Kanske att du vill komma in och bara få tända ett ljus eller sitta ner en stund och lyssna. Oavsett vad så är du varmt välkommen in.

Vi samlas även på fredagar 10-11:00 och då ber vi särskilt för församlingen men också de böneämnen vi bär med oss.

”Det är något oerhört att en vanlig människa kan erfara en personlig kontakt med universums Skapare. Det vi kallar BÖN är i grunden inget annat än ett mirakel. Inget annat kan så på djupet förändra en människas liv och ansluta henne till källor bortom allt vi ser. Och samtidigt denna paradox: att detta mirakel fastnar i kön av allt annat vi ska göra under en dag. Att det mest futtiga projekt hela tiden tycks gå före det som verkligen har betydelse. ” (citat Magnus Malm – ur boken ”Kännetecken – att söka Guds närvaro i en kaotisk tid”)
Vi är några som börjat samlas till bön varje vardag i Rosa kyrkan mitt längs gågatan i Skellefte. För att hjälpa varandra att stanna upp mitt i vardan. För att bära varandra i bön. För att uppmuntra varandra att möta den Helige, som inte är längre bort än en bön.
Det har varit så oerhört betydelsefulla stunder. Mitt hjärta flödar över av tacksamhet när jag tänker på hur Gud helat, berört oss, styrkt, uppmuntrat och svarat på bön på olika sätt.
Gud bryr sig verkligen om våra personliga bekymmer, men bön är större än så. Det är att dras in i Guds goda tanke och vision för våra liv och förvandlas i mötet med Guds kärlek.