Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
Återkommande evenemang: Återkommande evenemang: Bön och samtal
16 apr 12:00 - 13:00

Bön och samtal

Bor du i närheten, kom med. Kanske 5 min på din lunchrast eller stanna hela timmen.
Kanske skriva en bön eller dela ett böneämne, tända ett ljus eller bara vara stilla och lyssna. Känn dig fri! Bön kan uttryckas på många olika sätt.
Må-tors är tiden 12-13:00.
Vi sitter och pratar och delar livet och böneämnen och vi ber för varandra, vår stad, vårt land mm
”Det är något oerhört att en vanlig människa kan erfara en personlig kontakt med universums Skapare. Det vi kallar BÖN är i grunden inget annat än ett mirakel. Inget annat kan så på djupet förändra en människas liv och ansluta henne till källan bortom allt gott vi ser. Och samtidigt denna paradox: att detta mirakel fastnar i kön av allt annat vi ska göra under en dag. Att det mest futtiga projekt hela tiden tycks gå föra det som verkligen har betydelse. ” (citat Magnus Malm – ur boken ”Kännetecken – att söka Guds närvaro i en kaotisk tid”)
Vi har börjat samlas till bön varje vardag i Rosa kyrkan mitt längs gågatan i Skellefte. För att hjälpa varandra att stanna upp mitt i vardan. För att bära varandra i bön. För att uppmuntra varandra att möta den Helige, som inte är längre bort än en bön.
Det har varit så oerhört betydelsefulla stunder.
Gud har helat, berört oss, styrkt och uppmuntrat oss och svarat på bön på flera olika sätt.
Gud bryr sig verkligen om våra personliga bekymmer, men bön är större än så. Det är att dras in i Guds goda tanke och vision för våra liv och förvandlas i mötet med Guds kärlek. Det är att förändra denna värld till det bättre.
(Vi samlas även varje fredag och söndag
Fredagar 10:00-11:00 för att tillsammans be för församlingen, vår stad och vårt land och dela olika böneämnen.)